Kayseri Haber, Kayseri Haberleri, Son Dakika Kayseri Haberleri

Manyetik Seperatör Nedir?

Manyetik Seperatör Nedir?
102 views
18 Mayıs 2022 - 0:11

Doğada doğal yollarla elde edilen madenlerin içerisinde bir miktar demir ya da demir oksit tozunun doğal olarak bulunması, bu madenlerin işlenmesi esnasında çok fazla zarara neden olmaktadır. On binde bir oranında daha iyi bulunması, madenin işlenmesine ciddi boyutlarda zarar vermektedir. Madenlerin ham madde halinde içeriğinde bulunan istenmeyen bu maddelerin ayrıştırma işlemine tabi tutulması, zorunlu bir hale dönüşmektedir. Bas-tr tarafından imal edilen manyetik seperatör sistemleri, ayrıştırma için kullanılmaktadır.

Manyetik Seperatör Sistemlerinin Avantajları

Hammaddenin içerisinde doğal olarak yer alan ve istenmeyen maddeler, manyetik seperatör kullanılarak ayrıştırılabilmektedir. Bu ayrıştırma işlemi esnasında kullanılan sistemin birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlar sayesinde özellikle sistem tercih edilmektedir. Manyetik seperatör kullanılma avantajları arasında ilave olarak işçi gerektirmemesi, ilk sırada sayılmaktadır. Sistemin kolay bir şekilde temizlenmesi ve gerek kullanma gerekse de bakım yönünden maliyetinin az olması, sistemi oldukça avantajlı kılmaktadır.

Manyetik seperatör sistemlerinin kullanımı esnasında manyetik aralık içerisinden demir tozlarının kaçmasının mümkün olmamasından dolayı, yüzde yüze yakın bir oranda, istenmeyen maddelere dair yakalama verimliliği elde edilmektedir. Sistemin manyetik gücünün daima aynı olması da bir avantaj olarak yer almaktadır. Manyetik gücünde zaman içerisinde bir değişiklik meydana gelmemektedir. Ayrıca manyetik seperatörün manyetik aralık prensibine göre çalışmasından dolayı, içerisinden geçen malzemelerin tamamı aynı koşullara tabi olarak işlem görmektedir.

Manyetik seperatör sistemi çalışmasının adaptasyonu kolay görülmektedir. Çamur pompası ile akuple bir şekilde çalıştırılmak sureti ile sistemin etkinliği daha da arttırılabilmektedir. Özellikle bazik ve asidik nitelik taşımayan su ile karışım özelliği gösteren malzemeler için dahi kullanılabilmektedir. Sistem serbest bir akış içerisinde kullanılıyor ise sisteme herhangi bir akü ilave edilmesi suretiyle enerji kesilmelerinin etkisi de giderilebilmektedir. Ayrıca elektrik sarfiyatı çok az seviyelerde bulunmaktadır.

Güncel Kayseri haberlerinin yer aldığı son dakika Kayseri haberlerini anında ziyaretçisine ulaştıran haber sitesi.

van haber

1xbet