Kayseri Haber, Kayseri Haberleri, Son Dakika Kayseri Haberleri

CHP’li Gaytancıoğlu: “Suçlu iktidar ceza kesilen CHP’li belediye”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de yaptığı açıklamada Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli İl …

CHP’li Gaytancıoğlu: “Suçlu iktidar ceza kesilen CHP’li belediye”
126 views
16 Nisan 2022 - 9:36

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de yaptığı açıklamada Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli İl Müdürlüğü Uzunköprü Belediyesine kestiği 460 bin liralık cezanın haksız olduğu belirterek iptalini istedi.

Erdoğan DEMİR / Keşan Postası/ EDİRNE İGFA- Ergene’deki kirliliğin asıl sebebinin sanayi tesisleri olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, CHP’li Belediyelerin arıtma tesislerini sürekli çalıştırdıklarını vurguladı.

Sanayi tesislerine dokunmayan iktidarın hedef saptırmak için Belediyelere ceza kesmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu şu şekilde konuştu: “ Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli İl Müdürlüğü Uzunköprü Belediyesine Ergene Nehri’ne kanalizasyon sularını akıttığı gerekçesiyle 460 bin lira ceza kesmiştir.

Yıllardır söylüyoruz, Ergene’yi kirleten evsel atıklar değildir sanayinin atıklarıdır. Ergene kaynağında tertemiz ama döküldüğü yerde ölüm saçıyor çünkü sanayi attıklarını Ergene’ye arıtmadan bırakan sanayi kuruluşları Ergene’yi kirletiyor. Kaldı ki Uzunköprü Belediyesinin sürekli çalıştırdığı bir arıtma tesisi var. Bu nedenle söz konusu cezanın iptal edilmesi gerekir.

Acaba Çevre Bakanlığı, Uzunköprü Belediyesine kestiği cezayı sanayi kuruluşlarına kesebiliyor mu? Ayrıca önce 2012, sonra 2014 ve en son 2017’de Ergene Nehri’nde yüzecektik. Herkesin merak ettiği soruyu tekrar soruyorum. Üzerinde sinek bile uçmayan Ergene Nehri ne zaman temiz akacak?”

Güncel Kayseri haberlerinin yer aldığı son dakika Kayseri haberlerini anında ziyaretçisine ulaştıran haber sitesi.

van haber

1xbet